Fieldlab Rotterdam

Fieldlab Rotterdam

0

Lombardijen heeft een zware zomer achter de rug op het gebied van inbraken. Inbrekers hebben optimaal geprofiteerd van de afwezigheid van bewoners door vakantie en de gelegenheid die geboden werd als gevolg van het mooie weer.

De gemeente Rotterdam heeft veel  gedaan op het gebied van communicatie. Met een speciaal zomercampagne filmpje werd bewoners gevraagd om hun buren op de hoogte te brengen van hun vakantieplannen. De bewoners die thuis bleven werd gevraagd om een extra oogje in het zeil te houden. Samen met de wijkagenten heeft de gemeente deze boodschap ook op straat uitgedragen met de inbraakpreventie bakfiets.

ThuisWacht Interpolis
Bewoners uit de Dantebuurt konden zich opgeven voor een ThuisWacht van Interpolis. Dit is een domoticasysteem om je huis te beveiligen. Het alarmsysteem bevat sensoren voor op deuren of ramen en detecteert beweging in huis als het systeem is ingeschakeld. ThuisWacht heeft ook een slimme camera die aan gaat als er een verdachte situatie wordt geregistreerd. Tenslotte kun via je telefoon direct meekijken wat er in huis aan de hand is.
Bewoners die zich hadden aangemeld hebben de ThuisWacht net voor de zomervakantie gekregen.

Carlo Collodihof
Eind augustus zijn alle bewoners van het Carlo Collodihof bezocht om de komst van de sensoren in de armaturen op straat aan te kondigen. De bewegingssensoren en geluidsdrukmeters zijn inmiddels aangebracht.

Nieuw hang- en sluitwerk
Samen met woningcorporatie Havensteder worden dit jaar in totaal 815 woningen in Lombardijen voorzien van nieuw hang- en sluitwerk, de werkzaamheden zullen in het najaar van 2019 gereed zijn.

Comments

Comments are closed.