Fieldlab Rotterdam

Bezoek burgemeester Aboutaleb

0

Vrijdag 5 juli jl. bracht burgemeester Aboutaleb een bezoek aan Lombardijen om kennis te maken met het Fieldlab Rotterdam. In de projectruimte aan de Dantestraat 454 kreeg hij uitleg over de Fieldlabs Inbraakvrije Wijk en over de ontwikkelingen in Rotterdam/Lombardijen. De burgemeester bezocht ook een bewoner en heeft een Thuiswacht uitgereikt (een domoticasysteem dat je huis beveiligt, ter beschikking gesteld door Interpolis).

Getoond werd hoe de armaturen een bijdrage zouden kunnen leveren aan de aanpak van woninginbraken in de wijk. Ook kreeg hij uitleg over hoe de Fieldlabs in andere steden ingericht gaan worden en over hoe de best practices de aanpak landelijk kunnen versterken.

Na het bezoek aan de projectruimte was het tijd om naar buiten te gaan. De burgemeester bezocht een bewoner en heeft een Thuiswacht uitgereikt. De Thuiswacht is een domoticasysteem dat je huis beveiligt.

Bewoners van het proefgebied konden zich eerder aanmelden voor een gratis Thuiswacht, ter beschikking gesteld door Interpolis. Interpolis is partner van het Fieldlab en is zelf continue bezig met het ontwikkelen van slimme oplossingen om de kans op braak te verkleinen. Daarna heeft de burgemeester het Carlo Collodihof bezocht waar de nieuwe armaturen zijn aangebracht. Tenslotte is hij hier en daar nog in gesprek gegaan met bewoners over hun beleving van de veiligheid in de wijk.

Comments

Comments are closed.